Om Camp Ånn

Vår ambition är att göra din vistelse så bra som möjligt. Camp Ånns utmärkande klimat, terräng, faciliteter och gästbemötande ska vara det naturliga valet för grupper som söker en plattform för kompetensutveckling.

Alternating block image

Historik

Redan 1914 började man genomföra försvarsutbildningar i Ånn. På 30-talet byggdes på platsen en permanent anläggning för ändamålet vilket har fortsatt att byggas ut och anpassats genom åren.

I början av 50-talet blev föregångarna till Försvarsutbildarna huvudägare av anläggningen. 2007 bildades aktiebolaget Ånn kursgård och 2014 bytte anläggningen namn till Camp Ånn AB. Försvarsutbildarna är fortfarande huvudägare av bolaget.

Alternating block image

Genom åren har alltid de stabila vintrarna och fjällnära skogsterrängen varit den resurs som lockat grupper till Camp Ånn. Så kommer det också att vara i framtiden. Men kraven från besökande grupper ändras och utvecklas hela tiden vilket vi nogsamt hörsammar och anpassar oss till. Fjällräddningen är en organisation som återkommer med sin vinterutbildning på Camp Ånn.

Alternating block image

Aktiviteter och rekreation

Det finns givetvis möjlighet att besöka Camp Ånn utan att för den sakens skull göra det i tjänsten eller för utbildning. Den fjällnära skogsterrängen har en attraktion i sig både vintertid och på sommaren.

I anslutning till anläggningen finns ett 2,5 km långt elljusspår. Ånnsjön med sin fond av Snasahögarna, Bunnerfjällen och Ottfjället har en alldeles speciell dragningskraft. Dels som välkänd fågelsjö, dels allt populärare för långfärdsskridskor den korta men intensiva perioden isen lägger innan snön hinner falla.

Alternating block image

Jämtlandsfjällens välkända turistmetropol som Åre och Storlien ligger inom en 30 minuters omkrets från Camp Ånn.

Storsnasen, Ånns eget fjäll som pryder vår sköld ligger inom fjällområdet Snasahögarna. Snasahögarna är Sveriges populäraste topptursområde och Storulvån som ligger vid foten av dessa fjäll är en mycket välkänd utgångspunkt till den jämtländska fjällvärlden. Också detta inom 30 minuter med bil från Camp Ånn. 

Som medlem i Försvarsutbildarna och anställda i Försvarsmakten har vi rabatterade erbjudanden på boende.